Så funkar det

Att låna ett smycke från Smyckoteket är enkelt, och det kostar inget utöver museets entrébiljett.

För att låna behöver du förboka smycket via vår hemsida. På respektive föremålssida finner du en presentation av smycket och konstnären samt bilder med exempel på hur det kan bäras. När du hittat ett smycke du vill låna klickar du på ”Lägg i skrinet”.

För att därefter se tillgängliga låneperioder och boka det valda smycket klickar du på skrin-symbolen längst upp till höger på sidan. Här ser du en sammanställning över de smycken du lagt i skrinet. Vid bokning anger du namn, mailadress och telefonnummer. När bokningen är genomförd skickas ett automatiskt bekräftelsemail till den angivna mailadressen.

För att hämta ut det bokade smycket måste du ta dig till Rian på Skepparesträtet 2 i Falkenberg.
Uthämtning kan göras tidigast på låneperiodens första dag. Återlämning görs på samma plats senast sista dagen på låneperioden. Kan du inte komma under museets öppettider vänligen kontakta oss för att avtala en tid.

Att bära ett samtida smycke är ofta en spännande upplevelse som väcker nyfikenhet och inbjuder till samtal. Efter att du lånat ett smycke kommer du därför att få ett mail från oss där du uppmuntras att dela dina erfarenheter och upplevelser, och kanske även en bild där du bär smycket.

Med detta är vår förhoppning att Smyckoteket på sikt inte bara skall vara en samling av smycken, utan också en samling historier om smycken. En samling som vi skapar tillsammans.