• Bild 1
  • Bild 2
  • Bild 3
  • Bild 4


Deborah Rudolph
(f. 1980, Tyskland)
Beloved and Unloved Stones
(2020)
Material: Natursten, plast, stål
Storlek: 8,5x5cm
Vikt: 64g
Nickelfritt: Ja


Välj låneperiod här:Deborah Rudolph är verksam i Frankfurt am Main, Tyskland. Hon är utbildad vid skolorna för guldsmide och smyckekonst i Pforzheim och Idar-Oberstein, Tyskland. Vid sin examen mottog hon det internationella pris som delas ut till årets bästa studenter av Galerie Marzee i Nijmegen, Nederländerna, ett av världens ledande gallerier för smyckekonst.

En fascination för stenar är genomgående i Deborah Rudolphs arbete. Hon använder ofta oädla stenar till sina smycken och låter deras naturliga färg och struktur komma fram.

Broschen är en del av serien Beloved and Unloved Stones. Här har konstnären gjort ingrepp i olika typer av stenar genom att slipa raka linjer i deras yta och fylla i linjerna med ett svart plastmaterial. Deborah Rudolph har berättat att bakgrunden till denna serie var hennes eget samlarintresse för stenar av olika slag: ”Om du verkligen är en hängiven samlare, omger du dig inte bara med saker som du gillar. Du vill ha allt … Så jag håller även på med stenar som jag hatar. Om färgerna gör mig illamående, går jag över stenarna och ordnar färgerna mellan svarta linjer. Jag följer inte deras struktur.”