• Bild 1
  • Bild 2
  • Bild 3
  • Bild 4


Agnieszka Knap
(f. 1966, Polen/Sverige)
It is what you see #4
(2017)
Material: Koppar, silver, emalj
Storlek: ø 7cm, djup 4cm
Vikt: 48g
Nickelfritt: Ja


Välj låneperiod här:Agnieszka Knaps arbetar med smycken, objekt och performance. Hennes arbete omfattar ofta projekt där andra människors delaktighet och engagemang är nödvändiga för att ett verk skall bli till. Det övergripande temat är det mellanmänskliga samspelet samt hur smycken kan öppna upp för en dialog och förståelse av någon annan.

Agnieszka Knap har under flera år arbetat med Rorschachtestet, en psykologisk metod som bygger på att testpersonen ska associera till abstrakta bilder och få sina svar tolkade. I svaren framträder en persons unika syn på världen. I Agnieszka Knaps version har det blivit serier av smycken som likt en visklek vidareför och förvränger olika bilder.

Agnieszka Knap är född i Polen. Hon bor och arbetar i Stockholm där hon tog sin masterexamen i Metallformgivning på Konstfack. Hon har varit verksam inom konsthantverkskollektivet MADE BY: som hon även var med och grundade. Agnieszka Knap ställer regelbundet ut i Sverige och utomlands och hennes arbete är representerat i ett flertal samlingar. Sedan 2019 är hon lektor i konsthantverk och ansvarar för mastersprogrammet Craft! på Konstfack.