• P1
  • P2
  • P3
  • P4


Elin Flognman
(f. 1974, Sverige)
Potatis
(2020)
Material: Förgylld koppar, silver, stål
Storlek: 5,5x8x3,5cm
Vikt: 88g
Nickelfritt: Ja


Välj låneperiod här:Elin Flognman är smyckekonstnär med ateljé i Trollhättan. Hon är utbildad vid HDK – Valand i Göteborg och har sedan sin examen nått ut både i Sverige och internationellt genom bl.a. utställningar, mässor och föreläsningar.

Hennes konstnärliga praktik utgår från ett manifest om materialanvändning där de material hon använder är sådant som omger henne. I största möjliga mån undviker hon att köpa material och istället få, skörda eller hitta. Genom att återbruka och söka i alternativa kanaler får hon tillgång till material som bär på en egen historia.

"Mitt arbete går ut på att vända och vrida på vardagens föremål. Genom tanken och händernas samarbete vill jag belysa det magiska i det alldagliga. Vardagen och det alldagliga är delar av livet som ofta hamnar i skuggan av fest och extravagans. Mitt motto är: ”Var dag till brädden fylld med vardag.” Under mitt arbete har potatisen funnits med som en röd tråd. Potatisen som kulturgröda delar vår historia, vardag och vår vardagliga strävan." - Elin Flognman