• M1
  • M2
  • M3
  • M4


Mari Ishikawa
(f. 1964, Japan/Tyskland)
Borrowed Scenery- FLOWER
(2021)
Material: Silver, aluminium, citronkvarts, kimono (silke)
Storlek: ø 7,5cm, längd 78cm (ej öppningsbart)
Vikt: 50g
Nickelfritt: Ja


Välj låneperiod här:Mari Ishikawa är född i Kyoto, Japan men bor och arbetar i München, Tyskland. Hon har en magisterexamen i konst från Nara University of Education, Japan och har studerat smycken vid Hiko Mizuno College Of Jewellery i Tokyo och vid Munich-Academy of Fine Art. Hon har ställt ut över hela världen och finns representerad i flera museer och samlingar.

Mari Ishikawa beskriver världen som en del av en verklighet sammansatt av flera samexisterande världar. Det vi ser är en parallell värld till något annat som vi kan nå om vi är öppna för det. Genom sin konst vill hon synliggöra delar av dessa andra världar.

I serien Borrowed scenery utgår hon från den japanska termen SHAKKEI (lånat landskap). En term som används inom trädgårdsarkitektur och beskriver principen att integrera bakgrundslandskap i en trädgårdskomposition. Mari Ishikawa säger att vi inte kan se något om vi inte försöker. Upptäckten börjar med synen. Smycken kan uttryckas med personen som bär det som ett lånat landskap, alternativt kan smyckena vara personens lånande landskap.