• ToreSvensson-brosch-malat-stal-1
  • ToreSvensson-brosch-malat-stal-2
  • ToreSvensson-brosch-malat-stal-3
  • ToreSvensson-brosch-malat-stal-4


Tore Svensson
(f. 1948, Sverige)
Sjönevadssjön
(2019)
Material: Stål, färg
Storlek: 6x9cm
Vikt: 44g
Nickelfritt: Ja


Välj låneperiod här:Tore Svensson är utbildad vid HDK-Valand – Högskolan för konst och design och är verksam i Göteborg. Mellan 1989 och 1998 var han föreläsare vid HDK och därefter professor i två år på programmet för smyckekonst.

Projekten Tore Svensson arbetar med sträcker sig över lång tid och nya startar ofta ur de pågående. Början och slutet av dem kan ibland vara svårt att urskilja. Hans arbete infattar både smycken och korpusföremål, oftast gjorda i stål. En av de viktigaste delarna för det slutliga resultatet är ytan. Med hjälp av olika tekniker som etsning, förgyllning och målning försöker han nå variationer i ytorna.

Broschen Sjönevadssjön är gjord speciellt för Smyckoteket men är också del av ett pågående projekt. Projektet har sin början i ett barndomsminne från en sjö i närheten av Tore Svenssons hem. När han letade efter den lilla sjön på Google Maps för några år sedan, hittade han en intressant form och bestämde sig för att använda den i sina smycken. Det var början på en ny serie broscher. Projektet har sedan utvecklats och innehåller nu olika sjöar som har en viss mening för honom, minnen från resor eller favoritsjön för ett sommardopp.